Jakość usług turystycznych i żywieniowych

Jakość usług turystycznych i żywieniowych: monografia / pod red. nauk. Danuty Kołożyn-Krajewskiej i Zbigniewa J. Dolatowskiego. – Częstochowa: Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki, 2011. – 332 s.: il.; 25 cm. Streszcz. ang. przy pracach. Bibliogr. przy pracach. ISBN 978-83-923668-8-1
I. Jakość usług gastronomicznych
● Czarniecka-Skubina Ewa, Pietrak Dorota: Zachowania konsumentów i ich preferencje na rynku usług gastronomicznych
● Gajda Robert: Ocena wybranych wyróżników bezpieczeństwa żywności w gastronomii w regionie świętokrzyskim
● Jeżewska-Zychowicz Marzena, Gajda Robert: Świadomość zagrożeń związanych z ofertą gastronomiczną wśród młodych turystów
● Ozimek Irena, Szlachciuk Julita: Usługi gastronomiczne w Polsce w opinii konsumentów, przedsiębiorców oraz organów urzędowej kontroli żywności
● Sala Józef: Usługi gastronomiczne jako czynnik tożsamości i atrakcyjności regionów turystycznych
● Spiel Jadwiga A., Januszewska Katarzyna M., Borowski Jerzy: Jakość usług gastronomicznych na Warmii i Mazurach
II. Jakość usług turystycznych i hotelarskich
● Alchimowicz Michał: Ocena jakości usług hotelarskich w wybranych miastach województwa zachodniopomorskiego
● Głowacki Marian: Jakość usług informacyjnych w pracy pilotów wycieczek i przewodników turystycznych
● Gromelska Aleksandra: Rozwój infrastruktury dolnośląskich uzdrowisk a jakość usług uzdrowiskowych: stan aktualny i perspektywy rozwoju
● Grzesińska Wiesława, Latos Martyna: Analiza wybranych elementów rozwiązań techniczno-technologicznych zaplecza gastronomicznego warszawskich hoteli reprezentacyjnych
● Nadulski Rafał: Jakość usług gastronomicznych w wybranych hotelach w Lublinie
● Mikuta Beata, Błędowska Małgorzata: Analiza oferty żywieniowej gospodarstw agroturystycznych zlokalizowanych na terenie gmin Puck i Białka Tarzańska [!]
● Olszewski-Strzyżowski Jacek: Powołanie przez Polską Organizację Turystyczną nowego konsorcjum produktowego PN, „Kuchnia polska”: założenia
● Randal Jan, Marcinkiewicz Cezary: Psychologiczne aspekty w nowoczesnym zarządzaniu turystyką
● Surówka Agata: Baza noclegowa turystyki w Polce wschodniej
● Wszendybyl-Skulska Ewa: Czynniki kształtujące jakość i efektywność usług hotelarskich
III. Jakość i bezpieczeństwo żywności
● Bernaś Emilia, Jaworska Grażyna, Sidor Adam: Fakty i mity dotyczące wartości odżywczej grzybów jadalnych
● Bortnowska Grażyna: Znaczenie sosów w gastronomii prozdrowotnej
● Jaworska Danuta, Sidor Adam, Bernaś Emilia: Charakterystyka zatruć pokarmowych owocnikami grzybów
● Latoch Agnieszka: Jakość regionalnych wyrobów mięsnych Podlasia na przykładzie kindziuka
● Stasiak Dariusz M.: Jakość żywności tradycyjnej i regionalnej w ocenie mieszkańców Podkarpacia
Publikacja towarzyszyła 3. konferencji naukowej z cyklu „Turystyka - żywienie - żywność” na temat „Jakość usług turystycznych i żywieniowych”. Organizatorzy: Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie, Zarząd Główny Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności oraz Katedra Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności SGGW w Warszawie (Częstochowa, 7-8 lipca 2010 roku).
Publikacja bezpłatna, dostępna w ramach wymiany międzybibliotecznej. Kontakt: mgr Barbara Andrzejewska, Biblioteka Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie, tel. tel. 34 324-15-17, 34 324-38-83; fax. 34 324-15-17 w 45; email: biblioteka@wshit.edu.pl.
Źródło: Barbara Andrzejewska, korespondencja nadesłana 09.11.2011