Smak na koniuszkach palców

Smak na koniuszkach palców / Marek Kalbarczyk, Piotr Adamczewski. – Wyd. 2. rozsz. – Warszawa : Fundacja Szansa dla Niewidomych, 2013. – 303, [1] s. : il. kolor. ; 23 cm. Indeks. ISBN 978-83-929511-9-3
"Smak na koniuszkach palców" to książka niezwykła - z jednej strony to przewodnik po okolicach Warszawy, z drugiej - książka kucharska i poradnik kulinarny poświęcony gotowaniu bezwzrokowemu.
Publikacja zawiera liczne zdjęcia i przepisy kulinarne.
"Smak na koniuszkach palców" dostępny jest również w wersji brajlowskiej – 4 tomy.
Smak napisały dwie osoby:
● Piotr Adamczewski - krytyk kulinarny "Polityki" i autor wielu książek i audycji "Na apetyt Adamczewski" w TOK FM, wykładowca w wyższej szkole kulinarnej, podróżnik i smakosz kuchni całego świata.
● Marek Kalbarczyk - niewidomy informatyk, menadżer, autor poradników matematycznych i rehabilitacyjnych, kucharz amator. Jest współautorem pierwszego dostępnego na rynku syntezatora mowy mówiącego po polsku, projektantem i twórcą oprogramowania oraz wielu książek, m.in.: "Świat otwarty dla niewidomych", "Czy niewidomy może zostać prezydentem?", "I Ty możesz zostać matematykiem", "Mazowsze to nie tylko Warszawa", "100 najpiękniejszych miejsc w Polsce - zabytki i krajobrazy wreszcie dostępne dla niewidomych i słabowidzących", "Dotknij Wrocławia".
Zamówienia realizuje firma Altix, data dostępu 27.01.2014