Wielki leksykon kulinarny

Wielki leksykon kulinarny / F. Jurgen Hermann. Warszawa: „Rea”, 2013,– 1072 s.; ISBN: 978-83-7544-594-7
Obszerne, nowoczesne wydanie encyklopedyczne, prezentujące szeroką wiedzę kulinarną z zakresu kuchni polskiej i międzynarodowej. Książka zawiera ponad 17 000 haseł uporządkowanych alfabetycznie oraz około 1100 kolorowych ilustracji, zapoznaje ze składnikami zarówno klasycznych dań, jak też tymi, które pozwalają na przyrządzenie „modnych” potraw z kuchni różnych narodów.
Leksykon adresowany jest do osób, które dopiero rozpoczynają kształcenie w branży gastronomicznej, oraz tych, które już pracują zawodowo, do pracowników gastronomii, techników żywienia i osób pracujących w handlu artykułami spożywczymi – oraz do wszystkich, którzy chętnie gotują i pasjonują się sztuką kulinarną.
● Zamówienia realizuje księgarnia internetowa wydawnictwa „Rea”, data dostępu 08.04.2013