Konferencja naukowa WSTiR
Gastronomia jako regionalny produkt turystyczny
Od sześciu lat Wyższa Szkoła Turystyki i Rekreacji im. Mieczysława Orłowicza w Warszawie wspólnie z Polską Organizacją Turystyczną, przy współudziale Polskiej Izby Turystyki organizuje konferencje naukowe dotyczące wybranych dziedzin krajowej gospodarki turystycznej.
Ubiegłoroczna poświęcona była regionalnym i lokalnym organizacjom turystycznym i ich roli jako czynnika aktywizującego i integrującego społeczności lokalne wokół turystyki. Tematem tegorocznej, międzynarodowej konferencji naukowej była „Gastronomia jako regionalny produkt turystyczny”. Patronat nad nią objął Minister Sportu i Turystyki oraz Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.Liczne grono naukowców i dydaktyków, właścicieli i kadry kierowniczej hoteli, restauratorów, przedstawicieli samorządu przedsiębiorców turystycznych, administracji rządowej i władz lokalnych obradowało przez trzy dni w salach konferencyjnych zespołu hotelowego „Mościcki” w Spale.
Do udziału w konferencji zaproszenia przyjęli między innymi Katarzyna Sobierajska, podsekretarz stanu w Ministerstwie Sportu i Turystyki, Jan Korsak, prezes Polskiej Izby Turystyki, Kazimierz Kowalski, prezes Fundacji Polish Prestige Hotels, prof. Henryk Sozański, rektor Akademii Wychowania Fizycznego w Warszawie. Polską Organizację Turystyczną reprezentowała wiceprezes Elżbieta Wąsowicz-Zaborek.
Gastronomia w promocji turystyki
- poprzednia
- następna »»